Wat is Laravel?
In zeer korte tijd werd Laravel populair onder PHP developers nadat het voor het eerst geïntroduceerd werd in 2011 door ontwikkelaar Taylor Otwell. Hij bedacht en creëerde Laravel, omdat hij ervaarde dat er geen PHP framework was die precies paste bij zijn wensen en eisen. Het doel van Otwell was dan ook een web framework te maken die simpel te gebruiken is en waarop veelgebruikte functionaliteiten ter beschikking zijn.
Veel programmeurs maken tegenwoordig gebruik van het web framework van Laravel. Maar wat is dan, een web framework? Voor jouw beeldvorming: vroeger moesten developers echt alle overhead, zoals routing, database connecties en verbinding met een queueing systeem, zelf regelen. Je kunt je voorstellen dat deze overhead bizar veel tijd kostte. Nu niet meer, want dergelijke overhead zit al in Laravel, waardoor wij ons kunnen focussen op de functionaliteiten van de applicatie.
Open source
Open source betekent dat ieder persoon de broncode van Laravel kan kopiëren en aanpassen. Je hoeft hier dus niet voor te betalen of ergens voor in te schrijven. Doordat iedereen de code zo kan kopiëren zijn er veel developers die daarvan gebruik maken. Wanneer iets in de online wereld populair begint te worden, dan vormt er snel een grote community. Zo zijn er veel Laravel developers die elkaar te hulp schieten bij problemen.
Waarom Laravel?
Doordat Laravel een open source PHP framework is, waar een zeer actieve community achter zit, is het een ideale oplossing om goed werkende web applicaties op te bouwen. Door deze actieve community blijft de beveiliging up-to-date met de nieuwste technieken en worden er regelmatig veiligheidsupdates uitgebracht. Als klant merk je niets van deze updates, door onze geoptimaliseerde code worden updates zonder problemen doorgevoerd.
Enkele voordelen op een rij:
- Betrouwbaar en veilig
- Eenvoudig te onderhouden en makkelijk uit te breiden
- Overdraagbaar aan andere ontwikkelaar(s)
- Open Source
- De Laravel applicaties zijn licht en snel
- Je krijgt de mogelijkheid tot geautomatiseerd testen
- Er is een uitgebreide foutafhandeling
- Een community van ruim 50.000 developers voegt dagelijks nieuwe componenten aan het framework toe
- Gemakkelijk te koppelen aan andere systemen