Wanneer Laravel?

Laatst bijgewerkt:

Leestijd: 3 min

Wanneer Laravel?

Men zou deze vraag vaak kunnen overwegen, maar het gaat niet noodzakelijk om wanneer je specifiek voor Laravel kiest. De meer relevante vraag is eerder wanneer je besluit om volledig te investeren in tijd en middelen om je website vanaf nul op te bouwen, aangepast aan je specifieke behoeften, in plaats van bestaande Content Management Systemen (CMS's) zoals WordPress te gebruiken.


Binnen ons team wordt elk project behandeld als een unieke entiteit, die zijn eigen reeks overwegingen en beslissingen vereist. In bepaalde situaties, voor een eenvoudige website bestaande uit een startpagina, een nieuwsoverzicht, een sectie om portfolio-items weer te geven, en een speciale contactpagina, zou je mogelijk kunnen neigen naar een 'standaardpakket' zoals WordPress. Dit type project is iets dat we zouden kunnen delegeren aan ons deskundige team in India.


Echter, wanneer de reikwijdte van je project uitbreidt om persoonlijke gebruikersomgevingen, integraties met andere geavanceerde systemen zoals Salesforce, Realworks, Kolibri te omvatten, of als je uitgebreide, unieke functionaliteiten vereist, raden we consequent aan om de route van maatwerk te volgen. Voor projecten met 'middleware' (een term die software aanduidt die als een brug fungeert tussen twee systemen), neigt onze voorkeur bijna altijd naar Laravel-ontwikkeling. Met Laravel kunnen we een op maat gemaakte API creëren die is afgestemd op je specifieke behoeften, waardoor we soepel kunnen overschakelen tussen verschillende systemen.


De motivatie om in deze omstandigheden voor maatwerk te kiezen, is de wens om iets echt schaalbaars te creëren. 'Schaalbaar' betekent in deze context dat je website over vijf jaar nog steeds volledig functioneel en efficiënt moet zijn, gemakkelijk nieuwe functies moet kunnen accommoderen en robuust genoeg moet zijn om een aanzienlijke hoeveelheid verkeer aan te kunnen. Een standaardpakket, hoewel in sommige situaties voordelig, kan deze beloftes niet altijd garanderen. Bovendien ben je bij het gebruik van WordPress altijd enigszins overgeleverd aan de flexibiliteit (of het gebrek daaraan) van anonieme ontwikkelaars. Als een onbekende ontwikkelaar onverwachts stopt met het onderhouden van hun plugin, kan je website mogelijk uit elkaar vallen.


Het omarmen van maatwerk geeft je de vrijheid en controle om elk aspect van je website vorm te geven, wat betekent dat de schaalbaarheid van je site volledig in jouw handen ligt.

Snelheid is een ander gebied waar maatwerk meestal de overhand heeft. Bestaande systemen bieden beperkte mogelijkheden voor optimalisatie, gezien elke regel code integraal is voor de werking van het hele systeem. Met maatwerk heb je de kracht om te bepalen hoe elk element is opgezet en geprogrammeerd, waardoor je het voordeel hebt om vanaf het begin rekening te houden met snelheid.


Dit is onze dagelijkse missie en we zeggen vol vertrouwen dat we er goed in zijn. Mocht je na het lezen van deze blog vragen hebben, of misschien wil je even met Jeroen praten om enkele vragen te beantwoorden of te bespreken wat je opties zouden kunnen zijn? Geen probleem!