Apps en...... apps

Tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer als het gaat om soorten apps.

De ene app toont het weer of nieuws terwijl andere apps gebruikt worden voor bedrijfstoepassingen zoals IOT, e-commerce of navigatie.

Hieronder tonen wij de vier soorten techniek die wij toepassen om apps te bouwen.

Native app

Native apps zijn alleen te downloaden via de Apple store of Google Play store. Het voordeel van native apps is dat deze geïnstalleerd worden op het apparaat en daarvoor is een internetverbinding niet verplicht.


Ook kun je hierdoor qua techniek het meeste uit de hardware halen. Deze techniek kost in verhouding tot andere technieken wel meer tijd om te bouwen.

Hybride app

Hybride apps zijn een combinatie van native en web. Het wordt gedownload en geïnstalleerd als een reguliere native app maar laad de content van de app vanuit een webpagina.

Hierdoor hoef je maar een platform te onderhouden. De nadelen zijn wel dat je minder functies van het apparaat kan gebruiken en vaak grafisch net even minder mooi is.

Cross-platform app

Wij gebruiken Ionic als platform waarmee wij cross-platform programmeren. Hierdoor kunnen we in één taal ontwikkelen en de software genereert automatisch de code voor meerdere platformen.

Nadeel hiervan is dat er altijd internet nodig is en het laden wat langzamer werkt.

Web app

Dit is de makkelijkste manier om een app te maken. Web apps worden gemaakt als een soort mobiele versie van een website.

Deze hoeven niet via de store gedownload te worden en werken op elk device.

Functies worden wel beperkt tot wat de browser ondersteund.