Functionaliteiten van Laravel

Laatst bijgewerkt:

Leestijd: 2 min

Functionaliteiten van Laravel

Belangrijke functionaliteiten van Laravel.

Laravel beschikt over een aantal functionaliteiten die ervoor zorgen dat het framework uniek is. In onderstaande punten beschrijven we de belangrijkste functies.


1. Authenticatie

Het gebruik van Laravel om authenticatie te implementeren voor jouw webapplicaties is heel eenvoudig. Authenticatie is een proces waarbij een systeem controleert of degene die inlogt, daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Het populaire raamwerk biedt verschillende instellingsopties voor authenticatie services.


2. Lokalisatie

Laravel biedt een lokalisatie functie waarmee je eenvoudig verschillende talen kan ophalen. De zogenoemde ‘strings’ zorgen ervoor dat meerdere talen moeiteloos ondersteund worden in de applicatie.


3. Routing systeem

In de routing bepaal je wat er gebeurt wanneer een bezoeker klikt op een bepaald onderdeel. Het framework biedt ook de mogelijkheid voor een omgekeerde routing. Laravel heeft elke onnodig moeilijkheidsniveau uit de routing gehaald waardoor dit gemakkelijk in gebruik is.


4. Applicatiestructuur

Met de applicatiestructuur van Laravel kan je eenvoudig kleine en grote applicaties maken. De applicatiestructuur is eenvoudig in gebruik voor iedere developer. Dit zorgt ervoor dat je jouw applicatie precies zo kan instellen, zoals jij dat wil.


5. Artisan CLI

Artisan is de naam van de opdrachtregel interface van Laravel. Met slechts één Artisan opdracht kan je database migraties, seeders, listeners, modellen, controllers en evenementen maken.


6. Blade template engine

Met de Blade template engine kan je heel eenvoudig elke vorm van logica toevoegen aan een HTML-bestand. Wanneer je een header template aanmaakt dan kan je deze vervolgens op elke pagina gebruiken. Indien je een header wil aanpassen dan hoef je enkel het template bestand te wijzigen.


7. Model View Controller structuur

Door de MVC-software van de applicatie werkt de datastroom van de applicatie gestructureerd. Daarbij maakt het gebruik van drie onderdelen Model, view en controller.


8. Object relational mapping

Deze functie stelt je in staat om rechtstreeks met vooraf bepaalde objecten te communiceren. Daardoor kan je eenvoudig opdrachten invoeren en daaruit informatie verkrijgen. Het ORM systeem van Laravel wordt gezien als één van de beste gezien die er is. Dit komt doordat het eenvoudig in gebruik is en weinig configuratie vereist.

Plan een gesprek

Jeroen kan al je vragen over Laravel beantwoorden!